Ντοματόπιτα με τυρένια ζύμη!!















Υλικά:

Για την ζύμη

  • 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ γιαούρτι
  • 125γρ μαργαρίνη
  • 3 κ.σ τυρί τριμμένο
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 αυγό
Για την γέμιση
  • 4-5 ντομάτες ώριμες και σφικτές
  • 1 φλ. τσαγιού φέτα
  • Μανιτάρια.πιπεριά,ζαμπόν,μπέικον,ελιές,κρεμύδι κλπ (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και την μαργαρίνη και τα τρίβουμε καλά με τα χέρια μας
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι,το τριμμένο τυρί,το αλάτι,την ρίγανη,πιπέρι και το μισό αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και η ζύμα μας να μην κολλάει στα χέρια
  • Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά


  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα στρογγυλό φύλλο τόσο ώστε να προεξέχει λίγο απο ένα ταψί 30 εκ

  • Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό,πασπαλίζουμε με φρυγανιά και βάζουμε μια στρώση ντομάτες.Αλατοπιπερώνουμε,βάζουμε ρίγανη και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι ντομάτες
  • Από πάνω προσθέτουμε όλα τα υλικά της αρεσκείας μας,τελειώνουμε με την τριμμένη φέτα,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και γυρνάμε το φύλλο που έχει περισσέψει προς τα πάνω



  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου


Πηγή συνταγής:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου







Share:

0 σχόλια