Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Λαζάνια με κοτόπουλο,τυριά και μπεσαμέλ!



Υλικά:

  • 500γρ κιμά κοτόπουλου
  • 1 πακέτο λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • 4 κ.σ αλεύρι
  • 250γρ κρέμα γάλακτος
  • 500γρ τριμμένα τυριά
  • 6 κ.σ παρμεζάνα
  • ξερό ή φρέσκο βασιλικό
  • 500γρ νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε την 1 κ.σ βούτυρο και σοτάρουμε το 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις 2 σκελίδες σκόρδο 

  • Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε τον σοτάρουμε και αυτόν καλά
  • Σβήνουμε με το μισό κρασί και  σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ(περίπου 10 λεπτά)
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά

  • Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε με τις άλλες 3 κ.σ βούτυρο το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα

  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό
  • Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε το νερό ή ζωμο,την κρέμα γάλακτος,τον βασιλικό και σιγοβράζω μέχρι να γίνει μια ωραία ελαφριά μπεσαμέλ
  • Τέλος πρσθέτω την μισή παρμεζάνα και αποσύρω απο την φωτιά

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά,με τον κιμά κοτόπουλου και μισή κούπα απο την μπεσαμέλ.Αν χρειαστεί συμπληρώνω αλάτι και πιπέρι

  • Βράζουμε τα λαζάνια ένα ένα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

  • Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ
  • Παίρνουμε ένα λαζάνι,βάζουμε γέμιση στην άκρη του και τυλίγουμε σε ρολό.Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα λαζάνια
  • Τα τοποθετούμε στο πυρέξ περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα
  • Ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αρχίκα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και μετά στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφανεια



Πηγή συνταγής:Άκης Πετρετζίκης 

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τα λαζάνια έτσι και η γέμιση πεντανοστιμη.

    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για ποσα ατομα ειναι τα λαζανια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγαίνουν γύρω στα 18 κομμάτια.Οπότε σας κυρίως γεύμα περίπου 6 άτομα

      Διαγραφή
  3. Τα έκανα και είναι πολύ νόστιμα πράγματι, όλοι τα επαίνεσαν πολύ. Απλώς τα έκανα με κανελόνια αντί για λαζάνια γιατί μου φάνηκε πολύ μπελαλίδικο το να πρέπει να τα βράσω ένα ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή