Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Ρεβυθοκεφτέδες



Υλικά:
  • 250γρ ρεβύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 1/2 κ.σ δυόσμο
  • 3 κ.σ μαιντανό
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • αλάτι-πιπέρι
  • αλέυρι όσο πάρει
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό απο το βράδυ
  • Τα αλέθουμε στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κρεμμύδι,τον δυόσμο,το μαιντανό,το μπέικιν,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά αλέυρι ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

5 σχόλια:

  1. χωρις να τα εχουμε βράσει τα ρεβυθια πρωτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια πολύ ωραίο το μπλογκ σου από τα καλύτερα με συνταγές που έχω δει!! Το βράδυ δοκιμάσαμε την ομελέτα φούρνου και σήμερα το μενού έχει ρεβύθια στη γάστρα και ρεβυθοκεφτέδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργος Καραγιάννης1 Οκτωβρίου 2014 - 9:53 μ.μ.

    ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΙΦΝΟΥ

    ΥΛΙΚΑ

    ½ ΚΙΛΟ ΡΕΒΙΘΙΑ
    ½ ΚΙΛΟ ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
    ¼ ΠΕΡΙΠΟΥ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ (ΖΥΓΙΣΜΕΝΕΣ ΩΜΕΣ)
    ΣΠΑΝΑΚΙ Ή ΣΕΣΚΟΥΛΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ ½ ΚΙΛΟ – ΛΙΓΟΤΕΡΟ)
    ΔΥΟΣΜΟ
    ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
    2 – 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
    ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Βάζουμε για 20 ώρες περίπου τα ρεβίθια στο νερό.
    Αλέθουμε σε παλιό μύλο τα υλικά (ο μύλος της γιαγιάς) όλα τα υλικά μαζί με τελευταίες τις πατάτες. Πλάθουμε το μείγμα αφού του ρίξουμε αλάτι – πιπέρι. Το αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις και οι μυρωδιές. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά και πλακουτσά κεφτεδάκια και ‘’τηανίζουμε’’ όπως λέμε και στην Σίφνο.

    Το μείγμα μπορεί να γίνει και σε μπλέντερ αλλά δεν έχουμε τα σωστά αποτελέσματα που έχουμε με τον μύλο γιατί α) δεν φεύγουν τα ζουμιά των κρεμμυδιών και του σπανακιού και β) δεν μένουν τα μικρά κομματάκια του ρεβιθιού για να κρατσανάνε στο στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ρεβυθια να ειναι αποφλοιωμενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή