Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Πάστα Φλώρα



Υλικά:

  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
  • 3 κ.σ κονιάκ
  • 1/2 κιλό μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
  •  Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο,την ζάχαρη,τον χυμό πορτοκαλιού,το ξύσμα ή την βανίλια και το κονιάκ μέχρι να διαλυθούν

  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλευρί και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα

  • Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και την ανοίγουμε προσεκτικά με τα χέρια μας μέσα σε μια ταρτιέρα ή ταψί 30 εκ

  • Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στην ζύμη

  • Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε κορδόνια και διακοσμούμε όλη την επιφάνεια

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά


Πηγή συνταγής:Συνταγές της παρέας

6 σχόλια:

  1. Εβαλα λικερ αντι κονιακ. Ειμαι περηφανη γιατι την εφτιαξα για πρωτη φορα. Γιαμι γιαμι. Την επομενη φορα θα βαλω μερεντα και ξηρους καρπους. Μουαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρα πολυ ωραια συνταγη, ηταν το γλυκο μας για την προηγουμενη εβδομαδα και φαγωθηκε σε τεσσερις μερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελεια!!!!!Σε 2 μερες δεν εμεινε τιποτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτη την συνταγη μπορουμε να την κανουμε στη διαιτα των μοναδων με μαρμελαδα μηδενικη και φρουκτοζη?και αν ναι πως την μετραμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tέλεια συνταγή απλή οικονομική απίστευτα νόστιμη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή