Αυγολέμονο κρέμα



Υλικά:

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1/4  φλιτζανιού χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 2 κ.σ κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι ζωμό απο το φαγητό
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού
  • Δυαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρολίτσα ανακατεύοντας
  • Προσθέτουμε το ζωμό,ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος
Πηγή συνταγής: Βέφα Αλεξιάδου

Share:

0 σχόλια