Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Krapfen(Γερμανικά γεμιστά ντόνατς)
















Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό χωρισμένο ο κρόκος και το ασπράδι
  • 2 βανίλιες
  • 80γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 50γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλια για την γέμιση
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τον κρόκο,την ζάχαρη,τις βανίλιες,το βούτυρο και το αλάτι
  • Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας

  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια
  • Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια και  με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ενα φύλλο πάχους 2 εκ
  • Παίρνουμε ένα ποτήρι και κόβουμε σε κύκλους

 

  • Παίρνουμε ένα κύκλο βάζουμε στο κέντρο ενα κ.γ μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλια
  • Αλέιφουμε με ασπράδι ενα δέυτερο κυκλο,τον τοποθετούμε πάνω στην γέμιση και το κλείνουμε προσεκτικά πιέζοντας γυρω γυρω τις άκρες



  • Τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 30 λεπτά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
  • Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη





Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr

17 σχόλια:

  1. απιστευτη η συνταγη σου καλως σε βρηκα θα την δοκιμασω και σου γραψω τα νεα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται πεντανόστιμη η συνταγή σου κ από αύριο αρχίζω δίαιτα!!!Ουφ!
    Υπάρχει περίπτωση να τηγανιστούν σε αντικολλητικό τηγάνι?Ή να ψηθούν στο φούρνο σε λαδόλλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν τους φτιάξω, θα τους φτιάξω ακριβώς έτσι!
    Τηγανιτούς και με μερέντα ~ αφού θα αμαρτήσω, να είναι αμαρτία με τα όλα της!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρεις μηπως συνταγη για κρεμα βανίλια;αν εχεις και αυτήν που βαζουν στο puddingplätzchen ακομα καλυτερα.αυτες οι ετοιμες πουτιγκες δεν ειναι καθολου γευστικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφού τα κλείσουμε τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι σε ζεστό μέρος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ πολύ,που αναφαίρετε την πηγή τις συνταγής!!!!
    Κάτι που δέν κάνουν οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Στο φούρνο όχι.Θεωρώ πως θα γίνουν σαν ψωμιά

      Διαγραφή
    2. Καλημερα!!!τα εφτιαξα στιν φουρνι και γίναν φανταστικά!!τα εκανα τύπου cinnamon rolls και τα περιεχυσα με ρευστό γλασσο ζάχαρης!!δεν υπάρχουν!

      Διαγραφή
  8. Σε ποιά φάση μπορώ να τα βάλω στην καταψυξη;πριν ή μετα το τηγάνισμα; ευχατιστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις τα τηγάνησα, λίγο δυσκολεύτηκα να τα κλείσω αλλά ευτυχώς δεν άνοιξαν! Φαίνονται σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα! Υπάρχει περίπτωση να την βγάλουμε αυτή την συνταγή σε νηστίσιμη έκδοση?
    Σούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον!Θα προσπαθήσω να την βγάλω και ελπίζω να πετύχει!

      Διαγραφή
  11. Πόσα κομμάτια βγάζει περίπου? Σκέφτομαι μέσα να βάλω τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος ...τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή