Ροξάκια νηστίσιμα


Υλικά:

  • 3 1/2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 κ.γ ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.σ κανέλα
  • 1/2 κ.σ γαρύφαλλο
  • 1 κ.σ κακάο
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
Για το σιρόπι
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση:
  • Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το λάδι,την κανέλα,το γαρύφαλλό,το αλέυρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και στην μισή βάζουμε το κακάο και το καρύδι και ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά
  • Κόβουμε την άσπρη ζύμη στην μέση και ανοίγουμε 2 μέτρια φύλλα
  • Χωρίζουμε και την καφέ στα δυο,πλάθουμε 2 μπαστουνάκια,τα βάζουμε πάνω στα άσπρα φύλλα και τυλίγουμε σε ρολό
  • Κόβουμε σε φέτες,τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ΄ζαχαρη και τα βράζουμε για 1-2 λεπτά
  • Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι τα ροξάκια

Share:

3 σχόλια

  1. κολασμενα ροξακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα! τα ροξακια ζεστα τα σιροπιαζω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα! τα σιροπιαζω ζεστα μολις βγουν απ τον φουρνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή