Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι



Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 500γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το χταποδάκι σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει,το σουρώνουμε,το κόβουμε σε κομματάκια και το κρατάμε στην άκρη.Το ζουμί που το βράσαμε δεν το πετάμε
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε το χταπόδι, τον χυμό ντομάτας,το κρασί,τα φύλλα δάφνης,αλάτι,πιπέρι,λίγο απο το ζουμί και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
  • Ρίχνουμε 2 κούπες απο το ζουμί και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι.Βράζουμε μέχρι το μακαρονάκι να μαλακώσει και να πιει όλα τα υγρά.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζουμί ακόμα

Share:

0 σχόλια