Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι



Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 500γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το χταποδάκι σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει,το σουρώνουμε,το κόβουμε σε κομματάκια και το κρατάμε στην άκρη.Το ζουμί που το βράσαμε δεν το πετάμε
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε το χταπόδι, τον χυμό ντομάτας,το κρασί,τα φύλλα δάφνης,αλάτι,πιπέρι,λίγο απο το ζουμί και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
  • Ρίχνουμε 2 κούπες απο το ζουμί και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι.Βράζουμε μέχρι το μακαρονάκι να μαλακώσει και να πιει όλα τα υγρά.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζουμί ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου