Πένες με τόνο και ντομάτα!


Υλικά:

  • 1 πακέτο πένες
  • 2 κονσέρβες τόνο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ποτηράκι κρασί
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.Τα σουρώνουμε,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τα ντοματακια,τον πελτέ,την πιπεριά,την ζάχαρη,το κρασί,βασιλικό,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει με το λαδάκι χωρίς ζουμιά
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε τον τόνο,ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε

Share:

0 σχόλια