Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Γλυκό ψωμί γεμιστό με μερέντα και τριμμένο φουντούκι!!!


Υλικά:

Για την ζύμη

Για την γέμιση
  • 1/2 φλ. τσαγιού φουντούκι τριμμένο
  • 3-4 κ.σ μερέντα
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλέυρι,το αυγό,την μαγιά,την ζάχαρη,την μαργαρίνη,το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ζυμώνοντας,μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-1 1/2 ώρα
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο,στην μια πλευρά απλώνουμε την μερέντα και πασπαλίζουμε με το φουντούκι και στην αλλη πλευρα κώβουμε λωρίδες
  • Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και τέλος τοποθετούμε επάνω στο ρολό μια μια τις λωρίδες
  • Αφήνουμε να φουσκώσει αλλα 30 λεπτά,αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει(περίπου 30 λεπτά)


Πηγή συνταγής: http://www.mageirikesdiadromes.gr/

8 σχόλια:

  1. υπέροχο στην όψη και σίγουρα πεντανόστιμο !!! καινευκολο να γίνει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άυριο κιόλασ θα το κάνω φαίνεται τέλειο θα σου πω και αφού το φάμε τις εντυπώσεις εμένα μ΄΄αρέσει που δεν χρησιμοποιεις γραμμάρια είναι πιο έυκολο έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορούμε να το φτιάξουμε και να το βάλουμε κατάψυξη (άψητο) και να το ψήσουμε όταν το χρειαστούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έφτιαξα και ειναι υπέροχο!
    Αν το φτιαξω με σταφίδες θα ειναι ωραιο;Τύπου σταφιδοψωμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή