Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Ντολμαδάκια γιαλαντζί


Υλικά:

  • 1/2 κιλό κληματόφυλλα 
  • 1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • τον χυμό απο 1 1/2 λεμόνι
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κούπες βραστό νερό
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Αν τα κληματόφυλλα είναι φρέσκα τα πλένουμε και τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι,τα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια,τον μαιντανό,τον άνηθο,την 1 κούπα λάδι,αλάτι και πιπέρι
  • Βάζουμε σε κάθε φύλλο απο 1 κουταλάκι γέμιση και τα τυλίγουμε σε ρολό ελαφρά




  • Στρώνουμε λίγα κληματόφυλλα στον πάτο μιας κατσαρόλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο,σε σειρες

  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τις 2 1/2 κούπες νερό,τοποθετούμε ανάποδα ένα βαρύ πιάτο  πάνω απο τα ντολμαδάκια,βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά και να μαλακώσουν τα φύλλα.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο








3 σχόλια:

  1. Μπορεί τα ντολμαδάκια να είναι μπελαλίδικα, αλλά αξίζει να τα φτιάξει κανείς! Πολύ νόστιμη η συνταγή σου, Όλγα!
    Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλή η συνταγή σου.Εγώ αντί για μαϊντανό βάζω δυόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή