Μπισκοτένια τούρτα


Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 250γρ μαργαρίνη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κ.σ κορν φλάουρ
  • 10 κ.σ ζάχαρη
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 2 φακελάκια σαντιγύ σε σκόνη
  • λίγο κονιάκ
  • λίγο τρίμμένο φουντούκι ή καρύδι(προεραιτικά)
  • τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένοι ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
  • Σπάμε τα μπισκότα στα 3 και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή τσέρκι χωρίς να τα στρώσουμε,τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή καρύδι
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,την μαργαρίνη και την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα(Δεν θέλουμε να πήξει πολύ,ώστε να εισχωρίσει ανάμεσα στα μπισκότα)
  • Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά
  • Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες,την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς

Share:

10 σχόλια

  1. Τόσο απλή αλλά και τόσο νόστιμη.

    Πολύ ωραία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτιδήποτε με μπισκότο με τρελαίνει Marion μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. thelw na tin ftiaxw sta genethlia tou giou mou ! poso megali ginete giati thelw na tin ftiaxw se tserki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ενα λιτρο γαλα το βαζουμε ολο στο μειγμα των μπισκοτων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το 1 λίτρο γάλα φτιάχνουμε την κρέμα την οποια την ρίχνουμε πάνω στα σπασμένα μπισκότα που έχου βάλει σε ένα πυρέξ

      Διαγραφή
  5. Ολγα καλημερα!Μπορω μολις κρυωσει η κρεμα που θα ριξω στα μπισκοτα να βγαλω το τσερκι για να απλωσω την σαντυγι;Μηπως θα διαλυθει η τουρτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ηθελα να πω να την απλωσω γυρω γυρω απο την τουρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γρηγορη, ευκολη, με απλα υλικα,πεντανοστιμη!! Την εφτιαξα την Τσικνοπεμπτη και ολοι μου ζητουσαν την συνταγη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτηση ....δε περνάει η κρέμα απο κάτω απο το τσέρκι? Υπαρχει τρόπος να το διασφαλίσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή