Μπισκότα βουτύρου


Υλικά:

  • 250γρ βούτυρο(όχι μαργαρίνη)
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ μπέικιν
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα
  • Ρίχνουμε τις βανίλιες,το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους περίπου μισό εκατοστό και κόβουμε σε διάφορα σχέδια με κουπάτ
  • Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά(περίπου 10-15 λεπτά)

Share:

4 σχόλια

  1. αχ τα φιαχνω τωρα ειναι η στιγμη που τα εχω στο ψυγειο για μιση ωρα.τρελαινομαι για μπισκοτα βουτυρου ευχομαι να βγουν σαν αυτα που αγοραζουμε και μοσχοβολανε βουτυρο!θα σας πω εντυπωσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Δεν θα ειναι πια μπισκοτάκια βουτύρου!Δεν ξέρω αν θα έχουν καν γεύση

      Διαγραφή