Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη


Υλικά:

Για την ζύμη

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκος(το ασπράδι το κρατάμε για να αλέιψουμε την ζύμη)
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 3 κ.σ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ κονιάκ
Για την γέμιση
  • 6 μήλα
  • 1 κ.σ λιωμένο βούτυρο
  • κανέλα
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ ζάχαρη
  • σταφίδες(προαιρετικά)
  • ψιλοκομμένα καρύδια(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο,το αλεύρι,τα αυγά,το μπέικιν,το αλάτι,την ζάχαρη και το κονιάκ και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά
  • Κάνουμε μια μπάλα με την ζύμη,την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα
  • Τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε
  • Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι 30 εκ περίπου,παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης,ανοίγουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε στην βάση του ταψιού σηκώνοντας την ζύμη και στα τοιχώματα
  • Ρίχνουμε την γέμιση και ή φτιάχνουμε με την υπόλοιπη ζύμη ενα φύλλο ακόμα και την κλέινουμε ή κάνουμε μπαστουνάκια και την διακοσμούμε
  • Αλέιφουμε με το ασπράδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου