Κουλουράκια με ούζο και γλυκάνισο


Υλικά:

  • 550γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50γρ ούζο
  • 50γρ γάλα
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ γλυκάνισο
  • 1 ασπράδι για να αλείψουμε τα κουλούρια
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά  συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Ανακατεύουμε το ούζο,το γάλα και την σόδα,το ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,το ξύσμα,το γλυκάνισο,το ρίχνουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη
  • Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο,πλάθουμε τα κουλουράκια,τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα,αλείφουμε με ασπράδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα περίπου μέχρι να ροδίσουν

Share:

2 σχόλια