Τυροπιτάρια















Υλικά:

Για την ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220-250γρ νερό(όσο πάρει)
  • 2 κ.σ ξύδι 
  • 1 1/2 κ.γ αλάτι
  • 90γρ λάδι
Για την γέμιση
  • 500γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 3 κ.σ γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το ξύδι,το λάδι,το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Την κάνουμε μπάλα,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια,παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο,βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλέινουμε προσεκτικά σε φάκελο
  • Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν 
Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης

Share:

3 σχόλια

  1. Τυροπιτάρια γευτήκαμε στη Στενή Ευβοίας..ευχαριστώ για τη συνταγή!!θα τα ξαναπούμε ελπίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα και το ξίδι στο ζυμάρι κάνει τη ζύμη πιο τραγανή! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πααααααααρα πολυ ωραια με μια μικρη αυθαιρετη παραλλαγη.Τα εψησα στο φουρνο γιατι δεν μου αρεσει το τηγανισμα.Εξαιρετικα.Ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή