Cheesecake με φράουλες


Υλικά:

  • 250γρ μπισκότα τύπου digestive αλεσμένα στο μούλτι
  • 125γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 600γρ τυρί κρέμα Philadelphia
  • 250γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντυγί
  • 1/3 φλ τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κιλό φράουλες
  • 2κ.σ ξύσμα λεμονιού
  • 2κ.σ καυτό νερό
  • 2κ.σ κρύο νερό
  • 3 φυλλαράκια ζελατίνη
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα συμπαγές
  • Στον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας στρώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα του  μπισκότου
  • Λιώνουμε την ζελατίνη σε 2 κ.σ κρύο νερό.Προσθέτουμε το καυτό νερό,τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε
  • Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το τυρί με την ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την ζελατίνη και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες
  • Στολίζουμε όλη την επιφάνεια με τις φράουλες και σερβίρουμε

Share:

0 σχόλια