Μπισκοτογλυκό με πορτοκαλάδα


Υλικά:

  • 1 1/2-2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου 
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού πορτοκαλάδα(τύπου fanta ή μισό νερό και μισό συμπυκνωμένη)
  • 6 κ.σ ζάχαρη
  • 250γρ καβουρντισμενο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
  • Λίγο κονιάκ ή αλλο ποτό για το ράντισμα των μπισκότων(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα,το ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη και ανακατέουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
  • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το άλλο φακελάκι άνθος αραβοσίτου και την πορτοκαλάδα και πάλι ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
  • Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο οι κρέμες
  • Σε ένα ταψάκι ή πυρεξάκι περίπου 21 εκ βάζουμε την μισή κρέμα πορτοκαλιού,πασπαλίζουμε με λίγο καβουρντισμένο αμύγδαλο και απο πάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα που τα έχουμε ραντίσει με λίγο κονιάκ
  • Συνεχίζουμε με την μισή κρέμα βανίλια,καβουρντισμένα αμύγδαλα,μπισκότα.την υπόλοιπη κρέμα βανίλια,καβουρντισμένα αμύγδαλα,μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα πορτοκαλιού
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικα τριμμένα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε

Share:

2 σχόλια