Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

Πατατοκεφτέδες



Υλικά:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 3 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 αυγά(χωρισμένοι οι κρόκοι απο τα ασπράδια)
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • πιπέρι-αλάτι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε,με την φλούδα του,να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό
  • Μόλις μαλακώσουν,τις σουρώνουμε,τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο,τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το μαιντανό,το ζαμπόν,το τριμμένο τυρί,αλάτι,πιπέρι και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά
  • Πλάθουμε μπαλάκια,τα κυλάμε στην φρυγανιά,έπειτα στο ασπράδι και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου