Σοκολατένια μπισκότα



Υλικά:

  • 180γρ βούτυρο
  • 100γρ ζάχαρη
  • 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30γρ κακάο
  • 1 βανίλια
για την κρέμα σοκολάτας
  • 125γρ κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 30γρ βούτυρο
  • λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε το κακάο,την βανίλια,το αλεύρι και ζυμώνουμε
  • Σκέπαζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και με το χέρι μας κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 10 λεπτά
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο,προσθέτουμε λίγες σταγόνες αρωμα βανίλιας και μοιράζουμε την κρέμα στην λακούβα κάθε μπισκότου
Tips:Αντί για την κρέμα σοκολάτας μπορούμε στο κέντρο κάθε μπισκότου να βάλουμε μερέντα αραιωμένη με ελάχιστο γάλα

Πηγή συνταγής: Βαγγέλης Δρίσκας

Share:

2 σχόλια