Φανουρόπιτα



Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα 
  • 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 1/2 κ.γ κανέλα

  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι,την σόδα,το γαρύφαλλο και την κανέλα
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ ή με το μίξερ για 1 λεπτό την ζάχαρη,με το σπορέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού
  • Το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι,προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28 εκ περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου
  • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Πηγή συνταγής: Βέφα Αλεξιάδου

Share:

1 σχόλια

  1. Καλοφάγωτη! Και του χρόνου με υγεία! Γλυκάκι αγαπημένο που δεν χρειάζεται να το απολαμβάνουμε μόνο στη γιορτή, αποτελεί ένα υπέροχο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας όλες τις μέρες του χρόνου, συν του ότι είναι υγειινό και νηστίσιμο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή