Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Mac and cheese ελληνικό!


Υλικά:

  • 400γρ μακαρονάκι κοφτό
  • 800γρ νερό
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ
  • 2-3 κ.σ μουστάρδα
  • 200γρ τυριά που λιώνουν τριμμένα
  • 200γρ φέτα
  • αλάτι(προαιρετικά)
  • πιπέρι
για το συνοδευτικό τραγανό ψωμάκι
  • 5 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • μυρωδικά ξερά
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τα 3/4 γάλα
  • Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μακαρονάκι και βράζουμε για 8 λεπτά
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα,προσθέτουμε την μουστάρδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα
  • Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να ειναι ετοιμο το μακαρονάκι
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε λίγα λίγα τα τυριά ανακατεύοντας
  • Τέλος προσθέτουμε την φέτα
  • Λιώνουμε το ψωμί του τοστ στο μούλτι
  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το ψωμί,τα ξερά μυρωδικά και πιπέρι
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το τραγανό ψωμάκι
Πηγή: Άκης Πετρετζίκης

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Όλγα μου !!!!!Πάλι σε πειρασμό
    μας βάζεις !!!!! Διάβασα τη συνταγή.Δεν είναι
    δύσκολη και πρέπει να έχει υπέροχη γεύση!!Το
    τραγανό ψωμάκι από πάνω την απογειώνει!
    Θα τη φτιάξω οπωσδήποτε !!!!!!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα...αν βαλω φρεσκο γαλα τι ποσοτητα θα βαλω..θα εχει διαφορα??? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!Δεν το έχω δοκιμάσει με φρέσκο γάλα...απλά το φοβάμαι λίγο μηπως κολλήσει στο βράσιμο

      Διαγραφή
  3. Καλημερα!!Θα θελα να ρωτησω αντι για κορν φλαουρ μπορω να βαλω αλευρι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα!! Υπεροχη συνταγη αν και με δυσκολεψε καπως την πρωτη φορα! με αλευρι παντως ειναι πιο ωραιο παρα με κορν φλαουρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή