Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μύδια γιουβέτσι


Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό φρέσκα μύδια ή 500γρ κατεψυγμένα ψίχα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
  • 1/2 φλ. τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
  • 1 φλ. τσαγιού ντομάτες φρέσκες τριμμένες ή κον κασέ
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τα μύδια και και τσιγαρίζουμε για άλλο 1 λεπτό
  • Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά
  • Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μύδια απο την κατσαρόλα,πετάμε όσα δεν άνοιξαν,καθαρίζουμε απο τα όστρακα τα υπόλοιπα και τα βάζουμε σε ένα μπολ
  • Στην κατσαρόλα με το ζουμί προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και 2 φλ. τσαγιού νερό
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού που αναγράφει η συσκευασία
  • Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τον δυόσμο,ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου