Κρέμα ζαχαροπλαστικής ή πατισερί



Υλικά:

  • 1/2 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 5 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • Την φλούδα ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι γάλα και ο ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την φλούδα του λεμονιού και ρίχνουμε το μείγμα των αυγώ,ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λίωσει
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε
Tips: Η κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τούρτες,εκλέρ,τάρτες,να γεμισούμε ντόνατς και γενικά σε όλα τα γλυκίσματα που περιέχουν κρέμα.
Για να κάνουμε την κρέμα μας σοκολατένια μπορούμε λίγο πριν πήξει να προσθέσουμε λιωμένη κουβερτούρα

Share:

4 σχόλια

  1. Ήθελα να ρωτήσω, στην κρέμα ζαχαροπλαστικής αν τη θέλουμε σοκολατένια πόσο κακάο η σοκολάτα προσθέτουμε; Αλλάζουμε κάτι στη συνταγή; Ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!Λίγο πριν πήξει η κρέμα μπορείς να προσθέσεις λιωμένη κουβερτούρα για να γίνει σοκολατένια!Δεν αλλάζεις κάτι αλλο στην συνταγή

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή