Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα



Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
για την σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά,το σκόρδο,την φρυγανιά,το κύμινο,αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε.Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, την ντομάτα,το νερό,το κύμινο,την ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα μας
  • Σερβίρουμε με πιλάφι,πουρέ,ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές

5 σχόλια:

  1. Στα σμυρνέΙκα σουτζουκάκια δεν αντιστέκομαι με τίποτα!
    Είτε στην κατσαρόλα είτε στον φούρνο μαγειρεμένα, είναι άπαιχτα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλασικό πιάτο, αγαπημένο και νοστιμότατο!
    λατρεύω το κύμινο και το χρησιμοποιώ πολύ.
    καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!!Όντως αγαπημένα σουτζουκάκια!Τα φτιάχνω συχνά γιατί αρέσουν και στα παιδιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σμυρνέικα σουτζουκάκια! Γιάμι γιάμι!! Και έχω και καιρό να τα κάνω! Το αυρίανό μου μενού λοιπόν θα είναι η συνταγή σου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ.. αν δεν θέλω να τα τηγανίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή