Μακαρονάδα φούρνου σπέσιαλ!



Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 300γρ μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα 
  • 800γρ κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 200γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο απο τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το μπέικον
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά,χτυπάμε τα αυγά,τα ρίχνουμε στο μείγμα,προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και περιχύνουμε με την σάλτσα ώστε να πάει παντού
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 -25 λεπτά
  • Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα

Share:

0 σχόλια