Πιροσκάκια μούρλια!!


Πρόκειται για τα πιο εύκολα και νόστιμα πιροσκάκια που έχω δοκιμάσει!Την συνταγή μου την έστειλε στο facebook η φίλη μου η Μαρίνα...διαβάζοντας την είδα ότι είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και αποφάσισα να τα δοκιμάσω αμέσως!!
Πραγματικά υπέροχα!Δεν λέω κάτι άλλο...απλά δοκιμάστε τα!!


Υλικά:
περίπου 25 κομμάτια

για την ζύμη

  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
  • 1/2 κούπα πουρέ πατάτας(έτοιμη σκόνη σε φακελάκι ή βρασμένη πατάτα)
  • 2 κ.σ σπορέλαιο
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
για την γέμιση
  •  Λουκάνικα κοκτέιλ ή φέτα ή πατάτα βραστή,λιωμενη με άνηθο και τυρί που λιώνει ή κιμάς μαγειρεμένος με κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και την μαγιά
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας,το σπορέλαιο,την ζάχαρη ,το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας,μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης τα ανοίγουμε με το χέρι μας σε φύλλο,βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και τα κλείνουμε σε σχήμα πιροσκί
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και απο τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  • Τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν
Tip:Για να μην αρπάξουν εξωτερικά τα πιροσκί και μέσα είναι άψητα,μόλις τα ρίξουμε στο τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά
Εξίσου νόστιμα γίνονται άμα τα ψήσουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!!

Share:

22 σχόλια

  1. Μα τι λαχταριστά που δείχνουν!!
    Υπέροχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι τελείωσα τη ζύμη αλλά μου πήρε πολύ περισσότερο αλεύρι από 2 κούπες που αναγράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει.Αρκεί να βγήκε μια ζύμη μαλακή αλλα χωρίς να κολλάει στα χέρια!

      Διαγραφή
    2. Ήταν υπέροχα !!! Να τα φτιάξετε τα συστήνω !!!

      Διαγραφή
  3. και εγω πολυ παρα πανω αλευρι !!πολυ νοστιμα ηταν εγω εβαλα ενα μειγμα φετα με μπεικον μεσα!να ρωτησω ομως κατι αλλο εκει που λες πουρε τι ενοεις λιωνουμε μια-2 πατατεσ απλα η τις κανουμε πουρε(με γαλα και βουτηρο)και αν βαλω ετοιμο πουρε θα βαλω την σκονη μονο η θα τον φτιαξω κανονικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ή πατάτα λιωμένη ή σκόνη(οχι ετοιμο πουρε με γαλα και βούτυρο)

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα κι από μένα. Πολύ ωραία και αφράτη η ζύμη (καθώς στη γέμιση έκανα τα δικά μου :-) ).

    Καθώς δεν τρώμε τηγανιτά στο σπίτι, τα πιροσκί τα έψησα σε δυνατό φούρνο για περίπου 15 λεπτά (τα έκανα μεγάλα σε μέγεθος) και βγήκαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σε γεύςη, αφράτα και υπέροχα.

    Ευχαριστώ για τη συνταγή,

    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι πολύ Ελένη και που σας άρεσαν και που έγιναν το ίδιο καλά και στον φούρνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ ωραια κ ευκολα κ εγω στο φουρνο τα εκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις έφτιαξα τη ζύμη. Εμένα μου πήρε μία κούπα αλεύρι. Μάλλον μου έπεσε περισσότερος πουρές. Τα λουκανικάκια τα βράζουμε πριν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κάτι λάθος θα έγινε γιατι παίρνει παραπάνω και απο 2 κούπες αλεύρι.Οχι δεν τα βράζουμε τα λουκανικάκια

      Διαγραφή
    2. κ εγω μολις τα εφτιαξα και μου πηρε μονο μια κουπα αλευρι... ειδα και ξαναειδα τη συνταγη... ολα τα εκανα οπως τα ελεγε... περιεργο...! παντως μια χαρα βγηκαν! νοστιμοτατα!

      Διαγραφή
    3. Κι εμένα λιγότερο από 2 κούπες παίρνει αλλά τα κομμάτια μου βγαίνουν πολύ λιγότερα από 25.

      Διαγραφή
  8. ποσα περιπου πιροσκακια μας βγαζει η συγκεκριμενη συνταγη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχα πραγματικά!! Ενώ φούσκωσε αρκετά μου βγήκαν πολυ λιγότερα τεμάχια. Έβαλα σχεδόν 5 φλυτζάνια αλεύρι!! Τα έκανα στο φούρνο και βγήκαν άψογα!!! Ακόμα και τα κορίτσια μου έφαγαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και εγω μολις τα εφτιαξα αλλα εκανα ενα λαθος και αντι για ετοιμο πουρε εβαλα σκονι μισο ποτηρι και εγινε λιγο πιο σφιχτη η ζυμη αλλα παρολα αυτα μια χαρα ηταν,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα και καλή χρονιά. Επειδη το τελευταίο σχόλιο με μπέρδεψε λίγο, στο μίγμα βάζουμε ετοιμο παρασκευασμένο πουρέ από φακελάκι ή απ'ευθείας την σκόνη? Και επίσης αν αντικαταστήσω το γάλα με νερό ωστε να γίνει νηστήσιμη η ζύμη θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα?
    Ευχαριστώ!!!
    Σούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βρε παιδια,ειναι λιγο περιεργη η συνταγη αυτη,μιας και καταγομαι απ τη ρωσια τα φτιαχνω συχνα,δεν ειναι ακριβως ετσι,δεν βαζουν ουτε πουρε μεσα στη ζυμη ουτε τοσο πολυ μαγια και ουτε γαλα,η ζυμη γινεται με νερο αλατι και λιγη μαγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή