Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Κανταϊφι




























Το σπέσιαλ κανταϊφι της Ελένης Νταμπαλέτσιου!

Υλικά:
  • 500γρ φύλλο για κανταϊφι
  • 1 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα κοπανισμένη
  • 1 φλ. τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 250γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο(σε περίοδο νηστείας το αντικαθιστούμε με ελαιόλαδο)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
Για το σιρόπι
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 5 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Φλόυδα ενός λεμονιού
  • 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ.γ μέλι

Εκτέλεση:
  • Παίρνουμε το φύλλο για το κανταϊφι και με τα χέρια μας το ανοίγουμε ώστε να μην υπάρχουν κολλημένες ίνες μεταξύ τους
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καρυδόψιχα,το φιστίκι Αιγίνης,την ζαχαρη,την κανέλα και την τριμμένη φρυγανιά
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλο,του βάζουμε μια κουταλιά ξηρούς καρπούς και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολάκι,κλείνοντας τις άκρες δεξία και αριστερά για να μην βγει η γέμιση
  • Το τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο και το μείγμα των ξηρών καρπών
  • Περιχύνουμε το γλυκό με το λιωμένο βούτυρο ή λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 160 βαθμούς,για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει
  • Βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε το κρύο κανταϊφι προσεκτικά με μια κουτάλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι
  • Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου