Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας


Υλικά:

  • 1 πακέτο κανελόνια(αυτά που δεν θέλουν βράσιμο)
  • 750γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 200γρ τριμμένο κεφαλοτύρι(ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
για την σάλτσα
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρνάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να σοταριστεί
  • Σβήνουμε με το κρασί,βάζουμε τα ξύλακια κανέλας,τον πελτέ,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου 
  • Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει καλά και τον ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί 
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο
  • Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
  • Γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με τον κιμά,τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με την σάλτσα
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια
  • Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί
Tip: Η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι αραιή όταν θα την ρίξουμε στο πυρέξ ώστε να καλύπτει τα κανελόνια

2 σχόλια:

  1. ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΣΟΥΠΕΡ Η ΣΥΝΤΑΓΗ.....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κανελονια δεν γίνονται χωρίς αυγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή