Εξυπνες συμβουλές για κάθε νοικοκυρά(Μέρος πρώτο)


  • Αν σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό ρίξτε στην κατσαρόλα μια μεγάλη ξεφλουδισμένη πατάτα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά.Η πατάτα θα ρουφήξει το επιπλέον αλάτι
  • Για να μην σας χύνεται το γάλα οταν φουσκώνει,αλείψτε το χείλος της κατσαρόλας με λίγο βούτυρο
  • Για να δώσετε στο μέλι που έχει ζαχαρώσει την αρχική του μορφή,ζεστάνετέ το σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων
  • Οι πατάτες θα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος και μακριά απο τον ήλιο,που τις κάνει να πρασινίζουν και να φυτρώνουν πολύ γρήγορα.Οι πράσινες πατάτες περιέχουν σαλαμίνη,που είναι τοξική,και πρέπει να πετιούνται
  • Για να μην σας σβολιάσει η μπεσαμέλ,δεν πρέπει να σταματάτε καθόλου το ανακάτεμα όταν ρίχνεται το γάλα.Αν παρ'όλα αυτά σβολιάσει χτυπήστε τη για λίγα δευτερόλεπτα στο μίξερ
  • Για να μην πίνουν πολύ λάδι τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες που τηγανίζετε,μπορείτε αφού τα κόψετε,να αφήσετε για λίγο σε ένα μπωλ με νερό.Έπειτα τα σκουπίζετε και τα τηγανίζετε
  • Για να μην πιτσιλάει το λάδι απο το τηγάνι πριν κάψει το λάδι ρίξτε λίγο αλάτι στο τηγάνι
  • Για να διώξετε την δυσάρεστη μυρωδιά που παίρνει η κουζίνα κάθε φορά που τηγανίζετε ή ψήνετε ψάρια,βάλτε πάνω στο μάτι της κουζίνας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο διπλωμένο στα τέσσερα και απο πάνω μια κουταλιά ζάχαρη.Η μυρωδιά της καμμένης ζάχαρης θα σκεπάσει την μυρωδιά του ψαριού
  • Αν κάψατε το χέρι σας με καυτό λάδι ή στον φούρνο κόψτε μια φέτα κρεμμύδι και σκεπάστε το σημείο που καήκατε.Επιπλέον το κρεμμύδι θα εμποδίσει και την δημιουργία φουσκάλας
  • Για να μην σπάνε τα αυγά στο βράσιμο αλείψτε από πριν την επιφάνεια τους με λίγο λεμόνι
  • Για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά απο τα χέρια σας όταν καθαρίζετε κρεμμύδια,σκόρδα και ψάρια τρίψτε τα με μια λεμονόκουπα ή ξύδι
  • Αν κοπείτε με μαχαίρι ή καποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο βάλτε αμέσως στην πληγή ελληνικό καφέ για να σταματήσετε την αιμορραγία
  • Για να κάνετε της τηγανιτές πατάτες πιο εύγευστες ρίξτε στο λάδι που τηγανίζετε μια πράσινιηπιπεριά ή ενα κλωνάρι δεντρολίβανο
  • Το νερό που αλατίζεται απο την αρχή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να βράσει.Γι'αυτό να προσθέτετε το αλάτι όταν το νερό κοχλάζει
  • Για να γίνει πιο σπυρωτό το πιλάφι βάλτε μια κουταλιά λάδι όταν βράζει το ρύζι
  • Αν σας τελειώσει το κόκκινο κρασί και το χρειάζεστε για κάποια συνταγή,αντικαταστήστε το με λίγο ξύδι και ζάχαρη
  • Όταν θέλετε να κάνετε πανέ,για να κρατηθεί η τριμμένη φρυγανιά στο σνίτσελ,αφού αλείψετε τα κομμάτια που θέλετε,αφήστε τα για λίγο στο ψυγείο πριν τα τηγανίσετε

Share:

0 σχόλια