Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Κομπόστα μήλο


Λατρεύω το μήλο!Ψητό,μηλόπιτα,κέικ είτε με σταφίδες είτε με κανέλα...απλά τρελαίνομαι!
Θυμήθηκα λοιπόν τα παιδικά μου χρόνια που έφτιαχνε η νονά μου μια καταπληκτική κομπόστα.Αυτό το άρωμα του μήλου με την κανέλα και το σιρόπι είναι ανεπανάληπτο!


Υλικά:
  • 1 κιλό μήλα αρωματικά
  • 2 φλ. ταγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα τέσσερα αφαιρώντας τα κουκούτσια
  • Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και τον χυμό λεμονιού και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα
  • Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα
  • Αν το σιρόπι μας παραμένει πολύ νερουλό αφαιρούμε τα μήλα απο την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά
  • Διατηρούμε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο
Tip:Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε την μισή ποσότητα μήλου με αχλάδια

πηγή: http://www.sintagespareas.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ax και εγώ λατρέυω τα μήλα σε όλες τις συνταγές ζαχαροπλαστικής! Τώρα που θα ξεκινήσουν είναι ότι πρέπει η κομπόστα σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή