Φιλέτο γαλοπούλας μαριναρισμένο


Η κυρία Ρένα Γαβρίλη μας ετοίμασε ένα καταπληκτικό πιάτο!Φιλέτο γαλοπούλας μαριναρισμένο συνοδευόμενο απο πιλάφι!Όσοι λοιπόν δεν συμπαθείτε και πολύ το κρέας της γαλοπούλας δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό τον τρόπο μαγειρέματος για να αλλάξετε γνώμη!

Υλικά:

  • 1 φιλέτο γαλοπούλας(περίπου 1 κιλό)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
για την μαρινάρα
  • ½ φλ. τσαγιού μπαλσάμικο
  • 4 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές κομμένες.
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μουστάρδα
  • Μέλι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.


Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάρας.
  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το φιλέτο στη μαρινάρα αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει ελαφρά και αλείψει με μέλι και μουστάρδα.
  • Το αφήνουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψουμε , για να τραβήξει τις γεύσεις και τις μυρωδιές της μαρινάρας.
  • Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το αλλάζουμε μεριά.
  • Βάζουμε στη κατσαρόλα το ½ φλιτζάνι λάδι, το ζεσταίνουμε καλά , ρίχνουμε το φιλέτο μέσα το τσιγαρίζουμε και από τις δυο πλευρές και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα όλο το υλικό της μαρινάρας.
  • Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να αρχίσει ο βρασμός στη δυνατή διαβάθμιση του ματιού της κουζίνας και στη συνέχεια κατεβάζουμε σιγά σιγά τη θερμοκρασία.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο μας και το αφήνουμε να ψηθεί παρακολουθώντας μήπως θέλει νερό(να θυμάστε να ρίχνετε πάντα ζεστό νερό για να μη σταματάει ο βρασμός), περίπου δύο ώρες σε μέτρια θερμοκρασία.
Στο τέλος θα έχετε ένα νοστιμότατο φιλέτο γαλοπούλας με μια νοστιμότατη σάλτσα, την οποία μπορείτε να τη σερβίρετε όπως είναι η μπορείτε να διαλύσετε τα υλικά με το multi. Τη γαλοπούλα μπορείτε να τη κόψετε σε φέτες( κόβεται πολύ ωραία με ένα κοφτερό μαχαίρι) και να τη σερβίρετε με πουρέ πατάτας η χυλοπίτες η πιλάφι.


Share:

0 σχόλια