Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Ρεβύθια σουπα


Υλικά:

  • 1 κιλό ρεβύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς σε μπόλικο νερό με ενα κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά
  • Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα,προσθέτουμε το κρεμμύδι,το λάδι,αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν και σιγοβράζουμε μέχρι να ρεβύθια να μαλακώσουν και να χυλώσουν.Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά την διάρκεια νερό
  • Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου