Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Ωμά αυγά-Σαλμονέλα-Παστερίωση



Είναι γνωστό ότι η χρήση ωμών αυγών στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω της σαλμονέλας.
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες σαλμονέλας είναι 1 στις 20000.Για να εξαλείψουμε κάθε πιθανότητα λοιπόν όταν μια συνταγή απαιτεί ωμά αυγά δεν έχουμε παρά να τα παστεριώσουμε!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗΣ ΑΥΓΩΝ


Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε μια πετσέτα,ακουμπάμε τα αυγά που θέλουμε να παστεριώσουμε  και γεμίζουμε με νερό.
Τα σκεπάζουμε με μια άλλη πετσέτα και τα βάζουμε στον φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 55 βαθμούς για 45 λεπτά
Προσοχή!!Σε μεγαλύτερη θερμοκρασία θα αρχίσει να πήζει και να ασπρίζει το ασπράδι


2 σχόλια:

  1. Αυτό που γράφετε είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο? Αν είναι θα πρέπει να αναφέρετε την πηγή. Διαφορετικά είναι πολυ επιπόλαιο απο μέρους σας να δίνεται συμβουλές για τόσο επικίνδυνη δηλητηρίαση,Δεν παίζουμε με την υγεία των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!Για όνομα του Θεου...δεν ειναι δικές μου συμβουλες αλλά κάτι που ειναι γνωστό εδω και παααρα πολλά χρόνια.Ολοι οι γνωστοί σεφ στην τηλεόραση το λένε συνεχώς.Εγω σας πείραξα?

      Διαγραφή