Χοιρινό με δυόσμο

Μια πολύ νόστιμη συνταγή με χοιρινό και δυόσμο απο την Ολυμπία Άνταμ!

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • χυμό απο 2 λεμόνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή λίγο ξερό
  • Λίγη μέντα(προαιρετικά)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 1κ.σ κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5 λεπτά
  • Σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε το κρασί,το σκόρδο,τον δυόσμο,την μέντα,αλάτι και πιπέρι
  • Σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό,το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε με πιλάφι

Share:

0 σχόλια