Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Αμυγδαλόταρτα!!




















Λατρεύω τους ξηρούς καρπούς!Και ιδιαίτερα στα γλυκά.Η φίλη μου  Ντίνα Λούδας λοιπόν σήμερα μου έστειλε αυτη την τέλεια συνταγή για τάρτα με γέμιση αμύγδαλο!!

Υλικά:

για την ζύμη

  • 180γρ αλεύρι
  • 70γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 75γρ ζάχαρη
  • 120γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κ.γ μπέικιν
  • 1-2 κ.σ γάλα
για την γέμιση
  • 125γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 90γρ ζάχαρη
  • γάλα ή σαντιγύ (όσο πάρει για να γίνει κρέμα η γέμιση)
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο,την ζάχαρη και το γάλα
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα τριμμένα αμύγδαλα
  • Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι
  • Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα τριμμένα αμύγδαλα,την ζάχαρη και όσο γάλα ή σαντιγύ πάρει μέχρι να γίνει μια κρέμα
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα ή ένα μικρό ταψάκι
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο και ανοίγουμε δυο φύλλα.Στρώνουμε το ένα στην ταρτιέρα
  • Απλώνουμε την γέμιση σε όλη την επιφάνεια και καπακώνουμε με το άλλο φύλλο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου