Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Petits- beurre(Πτι μπερ)

 
Σπιτικά πτι μπερ απο την Νίκη Τσαρνα!

Υλικά:
  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40γρ ζάχαρη
  • 80γρ βούτυρο γάλακτος
  • 5-6 κ.σ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το αλεύρι,προσθέτουμε την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ίσως χρειαστεί λίγη κρέμα παραπάνω,Η ζύμη μας πρέπει να πλάθεται εύκολα
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο σχετικά λεπτό και με τον κόφτη ζύμης(αυτόν με τα δοντάκια) κόβουμε τετράγωνα στο μέγεθος που είναι τα πτι μπερ
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και με ένα μυτερό αντικείμενο κάνουμε συμμετρικές τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια των μπισκότων
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες
Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου