Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Popovers


Πρόκειται για ένα ελαφρύ Αμερικάνικο σνακ που τρώγεται όλες τις ώρες.Η βασική συνταγή περιλαμβάνει αυγά,αλεύρι και γάλα,ψημένα στο φούρνο σε φόρμες για muffin.Σερβίρουμε με βούτυρο,μαρμελάδα,ζάχαρη άχνη,σιρόπι ή και σαντιγύ!
  Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό 1/4 του φλιτζανιού τυρί τριμμένο ή διάφορα μπαχάρια της αρεσκείας μας!
Όπως και να τα φτιάξετε,αλμυρά ή γλυκά, είναι εξίσου  καταπληκτικά!!


Υλικά:

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 αυγά
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
  • Προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά,το γάλα και το αλάτι
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και να γίνει λείο.Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο
  • Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για muffins ή ατομικά φορμάκια και γεμίζουμε τα 2/3
  • Ψήνουμε 20 λεπτά στους 230,κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και ξεφορμάρουμε




7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,είδα πριν καμιά ώρα τη συνταγή σου για τα popovers κι έσπευσα να τα φτιάξω καθώς φάνηκαν λαχταριστά στη φωτογραφία.Έκανα ακριβώς ό,τι είπες αλλά βγήκε ό,τι χειρότερο έχω φάει,εκτός του ότι είναι άνοστα,μυρίζουν και έχουν γεύση αυγουλίλα, βρώμισε κι όλο το σπίτι αυγό. Έχουν και κόρα και δεν αφράτα μέσα, πράγμα απίθανο για τέτοιου είδους συνταγή που φαντάζομαι θα΄πρεπε να βγει κάτι σαν μάφιν. Απορώ τι συνέβη γιατί εκτελώ πάντα κατά γράμμα τις συνταγές και βγαίνουν ωραίες.Πιθανολογώ εκ του αποτελέσματος,ότι είχε πολλά υγρά και λίγο αλεύρι.Η συνταγή σου είναι δοκιμασμένη? και αν ναι είναι δικές σου οι φωτογραφίες?Γιατί απέχει η φωτογραφία από αυτό που έφτιαξα πριν λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβα με την συνταγή ειλικρινά.Οτιδήποτέ υπάρχει μέσα σε αυτό το μπλογκ αν προσέξεις έχει φωτογραφία.Και ειναι δική μου φυσικά!Δεν έχει νόημα να βάζω συνταγές όχι δοκιμάσμένες.Τα συγκεκριμένα να έφτιαξα εγώ η ίδια εχθές

      Διαγραφή
    2. Επίσης να προσθέσω ότι δεν έχουν καμιά σχέση με muffin.Είναι σχεδόν άδεια μέσα...κούφια.Το άρωμα του αυγού σαφώς και είναι έντονο...4 αυγα ειναι πολλά σε 1,5 φλιτζανι γάλα και 1,5 αλεύρι.Προφανώς δεν σου άρεσε σαν γευση και όχι ότι φταίει η συνταγη.Καλημέρα και πάλι!!

      Διαγραφή
  2. Δεν φταίω εγώ,με παραπλάνησε η φωτογραφία που έβαλες,αφού εικονίζονταν κάτι λαχταριστά κεκάκια ή σουφλεδάκια,ή τύπου μάφιν .Και καμία σχέση με popovers.Η δεύτερη που έβαλες εκ των υστέρων ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα- γιατί προφανώς μετά το σχόλιό μου τα έφτιαξες-κι εμένα έτσι μου βγήκαν.Την έψαξα τη συνταγή και τα περισσότερα popovers φτιάχνονται με 2 αυγά επομένως είναι υπερβολή ο διπλάσιος αριθμός αυγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή αυτή ειναι απο ξένο σάιτ.Οχι απο Ελληνικό αφού τα popovers ειναι Αμερικάνικα.Η πρώτη φωτο ειναι απο εχθές το απόγευμα.Το πρωί λοιπόν μετα το σχόλιο τα ξαναφτιαξα για να τα φωτογραφίσω εσωτερικά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.Εγω δεν αναφέρω πουθενά στην συνταγή οτι ειναι κεκάκια ή μαφίν

      Διαγραφή
  3. ωραία φαίνονται! δεν χρειάζεται μπέηκιν για να φουσκώσουν έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν χρειαζεται μπέικιν.Τα αυγά κανουν την δουλειά τους

      Διαγραφή