Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Γίγαντες πλακί με φέτα



Υλικά:
  • 500γρ γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 200γρ φέτα χοντροτριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τους γίγαντες απο βραδύς σε ένα μπολ με νερό 
  • Τους σουρώνουμε,τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν
  • Τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε ένα πυρέξ
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και τα γυρνάμε στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά ακόμα
  • Ρίχνουμε το κον κασέ,τον ντοματοχυμό,1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαιντανό και ανακατεύουμε
  • Περιχύνουμε τους γίγαντες με την σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά
  • Βγάζουμε απο τον φούρνο πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια 

4 σχόλια:

  1. Μάλλον έγινε κάποιο λάθος στους χρόνους μαγειρέματος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένο πιάτο που η φέτα του δίνει άλλη διάσταση!
    Εξαιρετική πρόταση!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή