Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Πατάτες γιαχνί


Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τις πατάτες,τον ντοματοχυμό,τον πελτέ,την ζάχαρη,1 ποτήρι νερό,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα
  • Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου