Μπαρμπούνια μαρινάτα με σάλτσα μπαλσάμικου

Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο μας ετοίμασε η κυρία Ρένα Γαβρίλη που αξίζει να το δοκιμάσετε.Μπαρμπούνια τηγανιτά με σως!

Υλικά:

  • 12 μεγάλα μπαρμπούνια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • Λίγο ξύδι
  • Λίγο μπαλσάμικο
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια
  • Τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι να μαριναριστούν για 10 λεπτά
  • Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε με προσοχή μην τα κάψουμε.Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ
  • Στραγγίζουμε το λάδι τηγανίσματος,καθαρίζουμε με χαρτί το τηγάνι και ξαναρίχνουμε το λάδι
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το σκόρδο,το ροδίζουμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε το νερό,λίγο μπαλσάμικο,αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει
  • Περιχύνουμε με την σως τα μπαρμπούνια και σερβίρουμε.Τρώγονται ζεστά και κρύα
Καλή σας όρεξη!!!

Share:

0 σχόλια