Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας


Υλικά:
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κουτί ντοματοχυμό ή 3 κούπες φρέσκες ντομάτες λιωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη(προαιρετικά)
  • Ρίγανη ή βασιλικό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ/γ ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού της συσκευασίας
  • Τα σουρώνουμε,βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεούμε
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε την ντομάτα,την πιπεριά,το μυρωδικό,την ζάχαρη,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι η σάλτσα να μην έχει ζουμιά
  • Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου