Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Elmali kurabiye


Μοιάζουν με κρουασανάκια αλλά δεν είναι!Ειναι μπισκοτάκια με μήλο,κανέλα και καρύδια και είναι πολύ δημοφιλή στην γειτονική μας Τουρκία.
Η Νίκη Τσαρνα λοιπόν απο την στιγμή που τα δοκίμασε τα φτιάχνει συνεχώς.Είναι εύκολα στην παρασκευή και πάρα πολύ νόστιμα!

Υλικά:

Για την ζύμη
  • 250γρ μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μισό μισό)
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
  • 2 κ.σ γιαούρτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια ή λίγο ξύσμα λεμονιού
Για την γέμιση
  • 3 μήλα
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 4-5 κ.σ χοντροκομμένα καρύδια
  • 1/2-1 φλ. τσαγιού ζάχαρη(ανάλογα τα γούστα)
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες(προαιρετικά)
Για το πασπάλισμα
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την ζάχαρη άχνη,το γιαούρτι,την βανίλια ή το ξύσμα και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και να έχουμε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι
  • Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι στα τρία.Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο(όχι πολύ λεπτό)
  • Το κόβουμε στα 2,μετά στα 4 και τέλος στα 8 κομμάτια σαν πίτσα
  • Βάζουμε στο φαρδύ μέρος κάθε τριγώνου λίγη γέμιση και το τυλίγουμε όπως τα κρουασάν
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν
  • Βγάζουμε απο το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Πηγή συνταγής: yemek tarifleri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου