Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Funfetti Cake!!
































Η Ολίβια του eimaimama.gr έφτιαξε πραγματικά ένα υπέροχο και πολύ παιχνιδιάρικο κέικ που σίγουρα πάνω απ'όλα θα το λατρέψουν τα μικρά παιδιά!!!

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

  • 2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 110γρ βούτυρο
  • 1 κ.σ μπέικιν
  • 1/2κ.γ αλάτι
  • 4 ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γ ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/4 κούπας φρέσκο γάλα
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1/2 κούπα χρωματιστή τρούφα
Για την γέμιση & την επικάλυψη
  • 400-450γρ ζάχαρη άχνη
  • 220γρ τυρί κρέμα
  • 55γρ βούτυρο
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε την μία κουταλιά χυμό λεμονιού στο γάλα και το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά
  • Χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο γάλα με το λεμόνι ανακατεύοντας καλά
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,με το μπέικιν και το αλάτι
  • Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού για να απλωθεί παντού το άρωμα του,προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε στο μίξερ για 3-4 λεπτά
  • Προσθέτουμε την βανίλια και εναλλάξ το αλεύρι με το μείγμα των ασπραδιών.Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
  • Ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψάκια 24εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170 βαθμούς,για 30-35 λεπτά
  • Όταν κρυώσουν λίγο τα βγάζουμε από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
  • Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της γέμισης ώστε να έχουμε μια λεία κρέμα
  • Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα απλώνουμε την μισή κρέμα και καπακώνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι
  • Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε το κέικ ανάλογα τα γούστα μας
Tips:Το κέικ αυτό μπορούμε άνετα να το χρησιμοποιήσουμε σαν τούρτα φτιάχνοντας περισσότερους ορόφους.Επίσης μπορούμε να σιροπιάσουμε ελαφρά τα παντεσπάνια για πιο ζουμερό αποτέλεσμα καθώς και να χρησιμοποιήσουμε αντί για την κρέμα λεμονιού οποιαδήποτε άλλη μας αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου