Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο


Ένα θαυμάσιο πιάτο.Είτε σαν  συνοδευτικό είτε σαν κυρίως γεύμα!Τα μανιτάρια στο φούρνο με τις πατάτες θυμίζουν κρέας και τα αρώματα του σκόρδου και του κρασιού κάνουν το σύνολο καταπληκτικό!
Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κιλό μανιτάρια portobello φρέσκα
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί(δεν τα πλένουμε ποτέ γιατί ρουφάνε το νερό σαν σφουγγάρι) και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια
  • Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά
  • Αποσύρουμε από την φωτιά  και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τον μαιντανό
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια,το υπόλοιπο ελαιόλαδο,το κρασί και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ανα διαστήματα ανακατεύουμε προσεκτικά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα γεύση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημέρα!

    Έκανα τη συναγή χθες και όλη η οικογένεια ξετρελάθηκε!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ! :-)

    Μια μικρή παραλλαγή που κάνω πάντα σε μανιτάρια και ταίριαξε και εδώ:
    Αντί για λευκό κρασί σβήνω με ένα σφηνάκι brandy. Του πάει πολύ.

    Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα τη συνταγή! Ευχαριστούμε Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή