Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο


Υλικά:
Για μια μικρή φόρμα

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα απο ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ λευκό ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,την σόδα και το αλάτι 
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη,το σπορέλαιο.τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού,το ξύδι,την βανίλια και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα καλά λαδωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 50-60 λεπτά.Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και άμα βγει καθαρό είναι έτοιμο
Πηγή συνταγής:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου