Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Ρεβύθια στην γάστρα


Υλικά:
  • 500γρ ρεβύθια
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3-4 καρότα σε ροδέλες
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα κον κασέ ή 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντοματοζυμό(400γρ)
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς σε άφθονο νερό με ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε καλά με νερό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει
  • Τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ξαφρίζοντας ανα διαστήματα με μια τρυπητή κουτάλα
  • Αδειάζουμε τα ρεβύθια με το ζουμί στην γάστρα προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα καρότα,το κον κασέ,τον ντοματοχυμό,τον μαιντανό,τις πιπεριές,το λάδι,αλατοπιπερώνουμε κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα
  • Ανοίγουμε την γάστρα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα με ανοιχτή και βγάζουμε το φαί απο τον φούρνο να σταθεί για λίγο πριν σερβίρουμε


5 σχόλια:

  1. Μου αρέσουν πολύ τα ρεβύθια αν και εγώ τα κάνω λεμονάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω πάντα λεμονάτα αλλά εχθές αποφάσισα να αλλάξω και είναι πράγματι απίθανα!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή χρονιά. Λεμονάτα τα ρεβύθια μπορώ να τα κάνω και στη γάστρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά!!!Βεβαίως όπως τα κάνουμε στην κατσαρόλα με τον ίδιο τρόπο στην γάστρα.Θα γίνουν τέλεια

      Διαγραφή
  3. την εχουμε λατρεψει οικογενειακως αυτη την συνταγη!! η κορη μου χθες μου εκανε παραγγελια για σημερα ροβιθια στη γαστρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή