Η βασιλόπιτα της Όλγας


Υλικά:
  • 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 5 αυγά
  • 250γρ βούτυρο(εγώ χρησιμοποιώ lurpak )
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2κ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 σφινάκια κονιάκ
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλο φιλέ για την διακόσμηση
  • Φλουρί
Διαβάστε περισσότερα στο olgascuisine.gr

Share:

4 σχόλια

  1. Καλημέρα, τη ..λάτρεψα τη συνταγή σου γιατί μου αρέσουν τέτοιες βασιλόπιτες.Θα την κάνω αφού πάω σήμερα να αγοράσω αμύγδαλα ..καθαρισμένα γιατί..βαριέμαι να καθαρίσω τα άλλα.Χρόνια Πολλά γλυκιά μου με άπειρες συνταγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΓΑ ΜΟΥ υπεροχη φαινεται!!θα την δοκιμασω!!!!αν ριξω κ κομματια τριμμενη κουβερτουρα μεσα στο μειγμα (λιγακι απλα για την γευση) τι λες θα βγει καλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητη Ολγα καλη χρονια και χρονια πολλα!Η βασιλοπιτα σου ηταν τελεια!Την εκανα χθες και πραγματικα δεν εμεινε ψιχουλο.Το μονο λαθος που εκανα ηταν ότι την εβαλα σε μεγαλυτερο ταψι και δε μου φουσκωσε τοσο πολύ.Ευχαριστω για την συνταγή και παλι καλη χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολγα μου φαινεται τελεια,αν δεν βαλω ξηρους καρπους με τι να τους αντικαταστησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή