Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Κοραλλάκι ογκρατέν





Υλικά:

  • 300γρ  κοραλλάκι stella
  • 500γρ ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 500γρ τυριά τριμμένα που λιώνουν
  • 600γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • Λίγο βούτυρο
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας σε άφθονο αλατισμένο νερό
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ το μισό κοραλλάκι και απο πάνω τα μισά απο τα λαχανικά,το μπέικον,το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά και λίγο πιπέρι
  • Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά για άλλη μια στρώση και τελειώνουμε με τυρί
  • Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο φαγάκι..ιδανικό για τραπέζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έφτιαξα παραμονή πρωτοχρονιάς να το πάω σε τραπέζι και το ξετρελαθηκαν όλοι...θα το φτιάχνω κ για εμάς στο σπίτι από εδώ κ πέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή