Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Εύκολο κέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά και βούτυρο


Υλικά:

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 φλ. τσαγιού τρούφα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Για το γλάσο
  • 200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ μαργαρίνη
  • 2 κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη το νερό,το κονιάκ,τις βανίλιες,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα
  • Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα κομματιασμένη,τον χυμό και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το γλάσο

7 σχόλια:

  1. παρα πολυ ωραιο!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολγα να βαλω και μπεικιν και φαρινα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχεις βάλε για όλες τις χρήσεις αφού έχει και μπέικιν!

      Διαγραφή
  3. Για σου ολγα !!!! Και μενα ολγα με λενε και μενω στη Γλυφαδα!!! Εχω διδυμα την Μαρια και τον Γιαννη 10 ετων!!!! Το κεικ καταπληκτικο!!!!!! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα!θα ηθελα να ρωτησω αν το βαλω σε φορμακια ατομικα δεν θα εχω πολύ ωραια muffins?Εχω τα βαφτησια τις κορης μου και θελω κατι πολύ καλο και να το φτιαξω εγω!!Αν εχετε κατι ποιο καλο δεκτον!!ευχαριστω πολύ!!!ΑΝΤΩΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτείνω σε όλα τα κέικ, να βάζετε ΚΑΙ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ΚΑΙ μπέικιν πάουντερ. Ετσι εξασφαλίζεται σίγουρα το φούσκωμα του κέικ, χωρίς πιθανότητα να μη φουσκώσει. Εκανα πολλές προσπάθειες να φτιάξω κέικ με απλό αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, με φαρίνα χωρίς μπέικιν, σε όλους τους συνδυασμούς. Η καλύτερη λύση μετά από χρόνια προσπαθειών είναι να βάζετε και τα δύο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή