Εύκολο κέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά και βούτυρο


Υλικά:

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 φλ. τσαγιού τρούφα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Για το γλάσο
  • 200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ μαργαρίνη
  • 2 κ.σ κονιάκ
Διαβάστε περισσότερα στο olgascuisine.gr

Share:

9 σχόλια

  1. παρα πολυ ωραιο!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολγα να βαλω και μπεικιν και φαρινα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχεις βάλε για όλες τις χρήσεις αφού έχει και μπέικιν!

      Διαγραφή
  3. Για σου ολγα !!!! Και μενα ολγα με λενε και μενω στη Γλυφαδα!!! Εχω διδυμα την Μαρια και τον Γιαννη 10 ετων!!!! Το κεικ καταπληκτικο!!!!!! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα!θα ηθελα να ρωτησω αν το βαλω σε φορμακια ατομικα δεν θα εχω πολύ ωραια muffins?Εχω τα βαφτησια τις κορης μου και θελω κατι πολύ καλο και να το φτιαξω εγω!!Αν εχετε κατι ποιο καλο δεκτον!!ευχαριστω πολύ!!!ΑΝΤΩΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτείνω σε όλα τα κέικ, να βάζετε ΚΑΙ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ΚΑΙ μπέικιν πάουντερ. Ετσι εξασφαλίζεται σίγουρα το φούσκωμα του κέικ, χωρίς πιθανότητα να μη φουσκώσει. Εκανα πολλές προσπάθειες να φτιάξω κέικ με απλό αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, με φαρίνα χωρίς μπέικιν, σε όλους τους συνδυασμούς. Η καλύτερη λύση μετά από χρόνια προσπαθειών είναι να βάζετε και τα δύο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εξαιρετικο ! εκανα τη μιση ποσοτητα γιατι ειμαι φοιτητρια και δεν ειχα τοσο μεγαλο σκεύος και βγηκε τέλειο ! προσθεσα και μιση πολτοποιημενη μπανανα αντι για τρουφα(δεν ειχα) για μια εξτρα μυρωδια..κατεληξα να τρωω το μισο γλυκο μονη μου χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Ολγα.τελεια συνταγη..Δεν διευκρινιζεις το λαδι.εβαλα καλαμποκελαιο εγω.ενω η γευση του τελεια οταν το ξεφορμαρισα μου ανοιξε παντου.φταιει το λαδι;η μηπως ηθελε πανω απο ωρα ψησιμο.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή